Verslag Open NK Lelystad 16 oktober 2016

Het beloofde een mooi weekend te worden. Zeker wat het weer betrof. Zaterdagochtend regende het nog wat maar naarmate de dag vorderde werd het steeds droger. Er kon getraind worden dat ging goed bij Sjeng jnr. De stockcar kon goed afgesteld worden voor de grote NK race op zondag. De 1e heat op zondag kwam Sjeng jnr. eigenlijk bijna zonder moeite naar voren. Hij kon overal tussendoor glippen en dit leverde hem de 1e plaats op. De 2e heat werd het al moeilijker en mocht hij een 3e plaats halen achter UK 917 Grattan en H217 Kroonder. In heat 3 was het ook niet al te gemakkelijk om naar voren te komen maar werd Sjeng jnr. toch 2e na H217 kroonder. Toen was de startopstelling voor het NK  bekend. Sjeng jnr. zou starten op de 1e rij buitenkant. Naast hem stond H217 Kroonder...De spanning die steeg, zenuwachtige teamleden...haha

De groene vlag viel en de stockcars vlogen weg...H217 Kroonder leidde als snel deze wedstrijd gevolgd door H417 Wouters daarachter H148 Smidt jnr. Maar na een paar rondes werd H217 weggezet en kwam de baan vrij voor H417 en onze eigen Sjeng jnr. Wouters kon het niet lang volhouden aan kop te  blijven rijden en Sjeng jnr. haalde hem al gauw genoeg in. Sjeng jnr. werd achtervolgd door H400  Maessen maar die kon hem toch niet meer bijbenen.  Sjeng jnr. was te snel en won overtuigend deze Open NK in Lelystad. 2e H400 Maessen en 3e H380 Weyenberg. Het was een mooie strijd die door de coureurs geleverd werd. Goede organisatie en prachtig weer.

Sjeng jnr. zal nog één keer rijden dit seizoen en wel op zaterdag 5 november in Coventry Engeland met de shale stockcar!